oRouter, ett säkert internetaccessystem via WiFi via Tor

oRouter

Användare blir mer och mer medvetna när det gäller kommunikationssäkerhet, och det har faktiskt varit grunden för Kay Anar och Gilad Shai att genomföra utvecklingen av oRouter, som de just presenterade i TechCrunch Disrupt hackathon.

från idag.

Det hela började när en vän till Kay, som inte har några datorkunskaper, frågade om det fanns något hon kunde ansluta till baksidan av sin datorutrustning för att ge en säker anslutning utan ytterligare åtgärder.

Därefter, med idén att erbjuda ett alternativ till att ladda ner Tor till datorutrustningen, och även för att ansluta mobila enheter började de med utvecklingen av oRouter, som i grunden är en liknande dator.

Raspberry Pi och dess ersättare, som har ett integrerat Linux-system, och som möjliggör anslutning av olika mobila enheter via WiFi, vilket möjliggör åtkomst till nätverket via Tor.

oRouter kräver endast 5 volt för att den ska fungera, den är utformad för att installeras och tas i drift utan att någon konfiguration behöver upprättas, vilket söker enkel användning, så att användarna bara behöver ansluta till sitt WiFi-nätverk från sina egna enheter, med som de kan surfa på webbplatser och använda andra applikationer som är tillgängliga på Internet på ett säkert sätt.

TechCrunch tillägger att oRouter erbjuder ett extra säkerhetsskikt, eftersom det ändrar din MAC-adress var tionde minut.

Deltagare som presenterade oRouter vill gå längre, så de tittar på möjligheten att samla in pengar eller använda sig av crowdfunding-plattformar för att börja producera och sälja sin produkt.

Senare kommer oRouter att tillåta avancerade användare att få tillgång till mer avancerade konfigurationer, för att anpassa den till sina egna behov.