Oppo lanserar sitt nästa flaggskepp, R7s-modellen, den 1 december

Oppo-r7s

Trots att han inte är lika känd för allmänheten kommer Oppo också att lansera en ny smart mobiltelefon vid julhelgens portar och därmed dra nytta av årets senaste konsumentdrag.

Det är R7s, det nya flaggskeppet för företaget som är tillgängligt för bokning på ett antal europeiska marknader från och med idag, med 1 december som den dag som valdes för lanseringen.

Oppo R7s har ett chassi helt av metall, som sammanfaller med de senaste modellerna som lanserades av företagen Xiaomi och Huawei under de senaste veckorna.

Den har en 5,5 ″ Full HD-skärm och inuti har den en åtta-kärnig Qualcomm Snapdragon 615-processor som går till 1,5 GHz, förutom 4 GB RAM, 32 GB internt minne som kan utökas till 128 GB med microSD-kort, 13 MP bakre kamera, 8 MP främre kamera, 3 070 mAh batteri med stöd för snabb laddning, dubbla SIM-kortplats med stöd för 4G-anslutningar, samt Bluetooh 4.0. När det gäller operativsystemet är det Color OS, en egen version av Android baserad på 5.1 Lollipop-versionen av Android.

För att ge oss en uppfattning om priset kan vi titta på Amazon, eftersom det är tillgängligt för bokning i Frankrike, Tyskland och Storbritannien till priset av 349 euro respektive 259 pund, enligt 9to5Google.

Utan tvekan är de några intressanta fördelar att ta hänsyn till, där de intresserade kan få tillgång till deras köp från och med nästa december via dess officiella webbplats, OppoStyle.com, som kommer att prissättas till 399 $.