Operatörer i Brasilien kommer att begränsa mängden Gigas på fast internet

Imagen de shutterstock

Shutterstock-bild

Om du har anställt en datatjänst på din mobil är du säkert redan van vid att övervaka datagränsen som du kan ladda ner under samma månad, en gräns som inte gäller om du spelar ADLS, till exempel eftersom vi med fast internet betalar för hastighet, inte på grund av mängden information som konsumeras.

Det verkar vara en internationell verklighet, men i Brasilien vill de göra skillnad.

Operatörerna Oi, NET och Vivo har redan meddelat ändringen och publicerar gränserna för gigabyte för var och en av alternativen: ju mer hastighet som kontrakteras, desto högre är gränsen för data som kan sänkas.

Problemet är att siffrorna inte lägger till … Vivos dyraste plan, till exempel 25 megabyte hastighet, låter dig bara konsumera 130 spelningar, så om du tittar på ett par avsnitt dagligen på Netflix, i HD, kommer du redan överstiger det värdet utan stora svårigheter.

130 gigabyte hemma, delas med alla anslutna enheter, titta på filmer på Netflix, lyssna på musik på Deezer, titta på videor på YouTube, skicka och ta emot information via Dropbox och Wetransfer … Miljontals människor kommer att avsluta denna gräns på mindre än 15 dagar …

Nyheterna, som förklaras i detalj på Olhardigital, väcker mycket buller i ett land där många börjar se det som ett sätt att censurera nya alternativ för multimediekonsumtion, som bland annat netflix och spotify.

En rättslig process har redan inletts för att undersöka dessa erbjudanden, även om allt tyder på att dåliga nyheter kommer för konsumenten.