Ny Disney-programvara för att skapa robotvarelser och ge dem liv

criaturas 3d disney

ETH Zürich och Disney Research har producerat ny programvara för interaktivt 3D-utskrift av robotvarelser redo att skriva ut och sätta i arbete.

Det är ett lysande verktyg som syftar till att erbjuda experter och nybörjare tillräckligt för att hantera den tråkiga och komplexa processen att skapa och köra robotvarelser från grunden, det vill säga att göra dessa användare tillgängliga en massa alternativ för att konfigurera vägen för skapade varelser. , deras proportioner, deras sätt att gå och den stil med vilken de utför sina rörelser.

Bipeds och quadrupeds är i grunden de varelser som kan anpassas och föras in i den fysiska världen genom programvara, som baserar sin verksamhet på att garantera en enkel guidad design- och animationsprocess tillsammans med de fysiska möjligheterna att uppnå en robot med stabila ben och leder.

Naturligtvis, innan de skrivs ut, kan de testas i virtuella miljöer.

Tvåbens- och fyrbensprover inklusive en salamander och en robot som liknar androiderna ED-209 från filmen Robocop ingår i demovideon som delas av Disney Research där de för övrigt också har publicerat ett papper med detaljerna djupare :

Mer information: Disney Research | Går: IEEE Spectrum