Ny datorprogramvara syftar till att lära oss allt om vad som helst

Ny datorprogramvara syftar till att lära oss allt om vad som helst

I en värld där informationsteknik är allt och Internet har blivit en viktig del av vår dagliga rutin kan det verka lätt att få tillgång till all slags information via någon av de mest kända sökmotorerna. Problemet kan uppstå när vi vill leta efter något mycket konkret som inte ens vi själva vetTill exempel namnet på en sadel som vi har sett i en möbelaffär eller namnet på en viss hästras. Naturligtvis vill vi få tillgång till informationen snabbt utan att behöva spendera timmar framför datorn. I syfte att förbättra denna situation kommer LEVAN, en programvara som skapats av datortekniker från University of Washington och Allen Institute i Seattle.

Programvaran de har skapat kan lära oss allt om vad som helst. För detta kallas programmet LEVAN (Ltjänar Evallt om Ettything), ansvarar för att söka informationen i de miljontals böcker som finns tillgängliga på Google Books, liksom på internetbilder, för att förstå de olika typerna av varianter av samma koncept. När vi har gjort en fråga kommer vi att visa resultaten i en lista full av bilder för att göra det enkelt att utforska innehållet och lära sig om alla ämnen på djupet på ett mycket snabbt och enkelt sätt. Programmet lär sig att relatera teoretiska begrepp med bilder, så att om vi visar en specifik bild kommer det att kunna känna igen detta objekt och visa oss allt du vet om det.Skillnaden jämfört med en konventionell sökning är att LEVAN förstår vad vi ber dig och dess mål är att lära dig. Eftersom det är programvara i ett tidigt skede av dess utveckling, kanske du letar efter något och inte hittar det, men ändå kommer programmet att ta hand om att lära sig det själv, eftersom när det upptäcker en term som det inte känner till, det kommer att börja söka efter informationen i Google Böcker och kunna skilja användbara begrepp från överflödig information. När du har lärt dig all tillgänglig teoretisk information, börja leta efter relevanta bilder som matchar din sökning för att relatera dem till det konceptet.

Denna programvara öppen källa Den släpptes i mars och har just nu 13 miljoner olika bilder relaterade till 65 000 olika fraser. Just nu är den enda nackdelen med programmet den hastighet med vilken du kan lära dig ett nytt koncept, eftersom det kan ta upp till 12 timmar beroende på ämnets komplexitet, varför vi för närvarande arbetar med att minska den tiden. Dessutom förväntas det också erbjuda en ansökan om smartphones så snart som möjligt för att leverera LEVAN till alla.