WiiU

Nintendo reglerar rykten om Wii U-slutet

Wii U

Igår diskuterade vi rykten om att den japanska tidningen Nikkei hade spridit sig på Internet: Nintendo slutar tillverka sin Wii U-konsol, säkert att koncentrera sig på lanseringen av framtida NX.

Tusentals media från hela världen har kommenterat och analyserat den här nyheten, om slutet på en konsol som inte har tävlat med Microsoft och Sony, en konsol som, med 12 miljoner sålda enheter, inte har ett stort antal spel tillgängliga, främst på grund av att utveckla projekt för denna konsol, med två skärmar, inte är så enkelt som att göra det för playstation eller xbox.

Få timmar har gått och Nintendo har äntligen talat om ämnet. Bara rapporterat på IT Media (översatt på kotaku) det det är inte santDe kommer att fortsätta att tillverka Wii U under nästa kvartal och därefter, även om frasen har varit så kort att det lämnar utrymme för tvivel om konsolens framtid efter årets slut.

I Nikkei-mediet är de redan vana vid att distribuera rykten från Nintendo, och den här gången har de litat på information från tillverkarna av delar till Wii U, så vi kommer säkert att fortsätta med denna halv sanning pingis länge.