Niantic Labs, Googles Augmented Reality-företag, skiljer sig från företaget

captura-75

Om vi ​​pratar om Niantic LabsDet låter kanske inte som någonting för dig, men du har säkert hört talas om spelet Ingress, som redan har installerats 12 miljoner gånger, spelet som gör att flera personer kan spela i samma stad och upptäcka platser med Augmented Reality på sina mobiltelefoner. Händelser har hållits i många städer på planeten som sprider detta spel, skapat 2012, även om iOs-versionen kom först 2014.

Fallet är att företaget som ansvarar för detta projekt, som också har andra underverk i sin portfölj (som spelet Ancient Truth, eller Endgame), har kommunicerat via Google Plus att det kommer att skilja sig från Google för att vara en oberoende enhet, även om de ange att de kommer att fortsätta arbeta med Google som associerad.

För tillfället vet vi inte hur detta beslut påverkar de projekt som det arbetar med (vi föreställer oss att de planerade datumen fortsätter att upprätthållas) eller om det kommer att finnas någon relation med Alfabetet, företagsgruppen som inkluderar Google.

Vi kan se, ja, att de letar efter nya talanger på deras hemsida, nianticlabs.com, så om du gillar denna värld av AR, missa inte chansen.

Och om du fortfarande inte vet så tydligt vad som kan göras med Augmented Reality, här är videon där vi förklarar allt i detalj: