Netflix meddelar sin ankomst till Frankrike

Netflix meddelar sin ankomst till Frankrike

Idag vaknar vi upp med en nyhet som bara ökar vår optimism när det gäller Netflixs alltmer nära ankomst till Spanien, och det är att detta strömning videoprenumeration just meddelat av en tweet publiceras på det välkända sociala nätverket av mikrobloggtjänst hans ankomst till Frankrike.

Netflix expansion över hela Europa är ingen hemlighet. Företaget, som redan har 50 miljoner användare, ser Europa som en mycket intressant marknad att utnyttja. För några månader sedan bekräftade de sin avsikt att erbjuda sina tjänster under hela året i länder som Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Belgien och Luxemburg.och slutligen är ankomst till Frankrike officiell. Trots det faktum att detta är goda nyheter för alla de franska människor som såg fram emot denna plattforms ankomst, måste vi vänta med att se mottagningen i Frankrike, där idén om Netflix inte syns som något av det mest attraktiva. Faktum är att företaget kommer att möta populariteten hos set top boxar I detta land erbjuds de vanligtvis i priset på internetprenumerationer. Dessutom har den också konkurrens från tjänster som Canal Play, en video-on-demand-tjänst som ägs av Canal + French och som erbjuder fri tillgång till en stor mängd innehåll, och många andra som har förbättrat sina villkor i syfte att förbered dig på ankomsten av Netflix till Frankrike.

När det gäller Spanien finns det för närvarande inga nya nyheter. Kom ihåg att Netflix förväntas landa i vårt land under det sista kvartalet nästa år 2015.