Mozilla presenterar planer för att minska Flash-användningen i Firefox

firefoxreduccionflash

Från Mozilla förstår de att även om insticksprogram för webbläsare tillåter nya möjligheter för webbplatser, kan de också orsaka problem av annan karaktär, till exempel stabilitets- och prestationsproblem.

I den meningen har stiftelsen precis skisserat sina planer om plugins som Firefox använder, särskilt Flash, vilket indikerar att det från nästa version, som kommer att bli nummer 48 och som kommer att lanseras nästa augusti, kommer att börja blockera visst Flash-innehåll anses inte nödvändigt för användarupplevelsen, vilket ger högre säkerhet och en längre batteritid, förutom att förbättra laddningen av sidorna och webbläsarens prestanda.Dessutom kommer Mozilla att fortsätta att expandera Flash-innehåll som ska blockeras, anses vara osynligt för användarna över tid genom att utöka listan över Flash-innehåll som kan ersättas med HTML. Tanken är att försöka minimera kompatibilitetsproblem på webbplatser, även om det är uppenbart att webbplatser som fortfarande har Flash-innehåll bör ersätta dem med annan modernare teknik.

En annan markant punkt i vägen för att minska användningen av Flash i Firefox pekar på nästa år, 2017, där Firefox kommer att kräva uttryckligt godkännande från användare för att aktivera Flash-plugin för allt innehåll som finns tillgängligt i denna teknik. Mozilla förväntar sig att webbplatser som fortfarande använder Flash eller Silverlight använder HTML-teknik så snart som möjligt.

Det här är steg som Mozilla tar med Firefox för att avsluta Flash på en tidsperiod samtidigt som övergången blir smidigare för användarna. Dessutom försöker den också ta bort NPAPI-plugins för nästa år, och har för närvarande stöd för modernare teknik som möjliggör samma och mycket mer utan nackdelarna med plugins.