Monument Valley-skapare presenterar ett Virtual Reality-spel

captura-5

Om du gillade stilen med det magnifika Monument Valley-spelet, om musiken slappnade av dig och grafiken hjälpte dig att känna en viss inre frid, kan du inte missa upplevelsen av Land’s End, ett virtuellt verklighetsspel av samma skapare.

Det kommer att lanseras officiellt den 30 oktober, tillgängligt för Samsung Gear-glasögon, även om priset och korten där det finns finns ännu inte rapporterats.

På Wired har de testat upplevelsen och diskuterat den i första person, och det börjar med ett stort intryck:

[..] Ögonblicket kommer när vi går in i en virtuell värld och vi vill aldrig åka igen, och det hände mig så snart jag kom in, när jag befann mig på en sandstrand och tittade på ett rosa böljande hav. Vattnet slickar mina fötter, medan klippor och måsar tornade sig ovanför. Det är vackert och fridfullt. Om du kunde leva i en solnedgång kan det vara så det känns ut. Vi måste gå ut någon gång, naturligtvis, vi måste äta och dricka och arbeta och, du vet, i allmänhet finns i den verkliga världen […]

För att spela spelet har de länge studerat hur människor rör sig i denna typ av virtuell tredimensionell miljö och de har anpassat inställningen så att handlingen blir så naturlig som möjligt. Du måste lösa pussel och du använder huvudets rörelse och siktlinjen för att lösa dem, inga händer.

Det är sant att målet är att låsa upp nivåer, men den stora skillnaden i detta spel är miljöens skönhet, så man kan spendera timmar på att beundra den nya världen.

Här är videopresentationen av det här underet: