MIT skapar system för att bättre upptäcka digitala attacker

mit

Goda nyheter kommer nu från MIT för alla som bekämpar cyberattacker.

Det är ett system som skapats av CSAIL (Datalogi och artificiell intelligenslabb) (CSAIL), från MIT, som blandar mänsklig handling (manuell detektering av dessa attacker enligt vissa regler) med maskinernas verkan (automatiska algoritmer som ofta säger att det finns en attack när den inte finns).

Det är faktiskt ett ganska allvarligt problem, främst i en värld där den sociala webben kan ta tusentals besök på en webbsida på några sekunder, vilket orsakar att många system bland annat förväxlar den med en attack och börjar blockera legitima besök.

Nu har de skapat ett artificiellt intelligenssystem som erbjuder data som måste övervakas av analytiker, ansvariga för klassificeringen och det slutliga beslutet. Systemet i fråga kan upptäcka 85% av attackerna (tre gånger mer än resten) och lär sig när det används, enligt Kalyan Veeramachaneni, en av huvudansvariga för studien.

I artikeln, som förklaras i videon nedan, visar de tillräckligt med tekniska detaljer om dess inre funktion, även om vi nu måste vänta på att den ska omvandlas till kommersiell programvara.