Milo, en handsfree-kommunikationsenhet för äventyrssport

Milo

För alla som tränar äventyrssport med kompisgrupper och vill ha ett enkelt och säkert kommunikationssystem, från Kickstarter kommer kampanjen för Milo, en praktisk och enkel kommunikationsenhet som möjliggör gruppkonversationer på ett tydligt och tydligt sätt. , med helt krypterade konversationer, och det beror inte heller på något telefonnät eller Wifi-anslutningar.

Med Milo kan gruppmedlemmar höra varandras konversationer högt och tydligt, och tack vare sin handsfree-design kan de svara utan att behöva trycka på några knappar, även om det har möjlighet att stänga av sina sex högljudda mikrofoner. prestanda om de bara vill lyssna på andra.

Det erbjuder också möjligheten att para ihop med Bluetooth eller trådbundna hörlurar som alternativa lyssningsalternativ. Dessutom har det enligt dess utvecklare också batteriaviseringar, bekräftelse på framgångsrik gruppering, när någon går utanför räckvidden och mer.

Milo använder ett antal tekniker, inklusive dess MiloNet-protokoll, som aktivt genererar routing för att snabbt anpassa sig till nodnätverkstopologin för Milo-enheter som är i rörelse och förändrade förhållanden, med hög tolerans för stress. Paketförlust (data) och snabb konvergens för korrekt routing.

Idén är i grunden att medlemmarna i grupperna kan prata och lyssna tydligt på varandra som om de var fysiskt tillsammans, en idé som har stor acceptans i den ovan nämnda crowdfunding-kampanjen, som snart överstiger åtta gånger den etablerade finansieringen mål.

Kampanjen har fortfarande 33 dagar i tillgänglighet till, och kan välja någon av de tillgängliga belöningarna, även om dessa belöningar kommer att skickas till utvalda länder nästa december, med Spanien bland dem, 169 dollar eller 144 euro till växelkursen ( plus frakt), det lägsta priset du kan få en enhet Milo för.

Mer information: Kickstarter