Microsoft skapar en Linux-distribution: Azure Cloud Switch

captura-124

Det stämmer, idag har Microsoft meddelat Azure Cloud Switch (ACS), beskrivet som ett modulärt operativsystem med flera plattformar för datacentrenätverk byggda på Linux, ett operativsystem som de vill använda i stora företags infrastruktur.

I den officiella anteckningen är det arkitekten för denna nya plattform, Kamala Subramaniam, som förklarar några av dess egenskaper, vilket samtidigt indikerar att målet var att presentera ett system som kan felsöka, korrigera och testa programfel snabbt och effektivt. samtidigt som det förbättrar ledningssystemet för switchar (switchar) i ett datacenter.

Flytten, som har bedövat media över hela världen, lyfter fram den på theregister.co.uk samtidigt som de kommer ihåg att ingen information har släppts om Microsofts förhållande till Linux efter denna release.

I samma kommentar kommenterar Microsoft att de kommer att diskutera ACS-implementeringsprojektet i olika artiklar inom azure.microsoft.comDe tror att världen av nätverksprogramvara genomgår en stor förändring och de vill vara närvarande i alla faser, med vad som verkligen kan göra skillnad.

Satya Nadellas engagemang för mer öppna system verkar tydligt, liksom integration med andra konkurrerande plattformar (titta bara på kontoret för ipad eller android).