Microsoft lanserar gratis Word, Excel och PowerPoint för mobil

Microsoft lanserar gratis Word, Excel och PowerPoint för mobil

Från och med nu är det inte nödvändigt att vara en Office 365-abonnent för att använda Word, Excel och PowerPoint på mobila enheter, eftersom de är helt gratis, som de just meddelade på kontorsbloggen.

Vi kan alltså ladda ner Office för iPad och spara dokumenten i Dropbox, tack vare föreningen som meddelades för några dagar sedan, utan att betala någonting alls, ett drag som kommer att hjälpa till med en större antagande av dess plattform.

En ny iPhone-app lanseras också idag, med resurser hittills endast tillgängliga på iPad och en första version av Office för Android-surfplattor, alla med integration med dropbox. Länkarna för nedladdning av dessa nya appar, samt för att ange e-postmeddelandet och meddelas för Android-surfplattans version, finns i denna anteckning: (iPhone – Word, ExcelyPowerPoint; iPad – Nya appar; Android – formulär som ska anmälas)

Microsoft utökar inte denna kostnadsfria funktionalitet till företag, eftersom det kommer att vara nödvändigt att ha en Office 365-prenumeration för att redigera de dokument som lagras i OneDrive för företag eller Dropbox för företag, så det är tydligt att satsningen är att erövra gratis till den specifika användaren.

Prenumeranter kommer att kunna njuta av premiumfunktioner, enligt deras blogg, mer fokuserade på samarbete mellan team och obegränsad lagring på Onedrive.