Microsoft lanserar fond för att försöka överbrygga global digital klyfta

AffordableAccesIniciative

Microsoft är också ett av de teknikföretag som lanserar initiativ för att minska den digitala klyftan globalt och göra det möjligt för alla från var som helst i världen att få tillgång till digitala applikationer och tjänster till låg kostnad. I den bemärkelsen har de för några timmar sedan meddelat lanseringen av en ny fond för att förbättra tillgången till internet på ett överkomligt sätt för de undermarkerade marknaderna.

Enligt Peggy Johnson, Microsofts vice verkställande direktör för affärsutveckling, finns det för närvarande mer än fyra miljarder människor i världen som inte kan komma åt Internet, även om teknik nu också finns till ett överkomligt pris i många delar av världen. värld som kan göra det möjligt att stänga den befintliga digitala klyftan.

Med detta hoppas de kunna hitta de initiativ både inom den offentliga sektorn och inom den privata sektorn som är intressanta och innovativa som kan generera störst socioekonomisk påverkan till så många människor som möjligt.

I den meningen ställer Microsoft en rad villkor som sökande måste uppfylla, vars ansökningar kan skickas fram till midnatt den 15 januari nästa år, lokal tid, för att välja de initiativ som medlen ska investeras i. De utvalda sökande, förutom att få pengarna samt applikationer och tjänster gratis, kan ha möjlighet att delta i Microsoft-programmet som gör det möjligt för dem att ansluta till andra utvalda sökande och potentiella investerare.