Miami-polisen uppdaterar Waze med falska positioner till lurförare

Miami-polisen uppdaterar Waze med falska positioner till lurförare

En av de största kontroverserna som härrör från applikationer som Waze är relaterad till möjligheten att veta var polisen är i vår stad, uppgifter som konsulteras av de som dricker under körning och vill till exempel undvika problem.

Vid flera tillfällen har vi sett hur polisstyrkorna utan framgång begär att dessa funktioner ska tas bort, eftersom polisens dolda hot i ett hörn är det som får många att bete sig ordentligt framför ratten.

Nu verkar det som om de åtminstone i Miami börjar hitta en lösning på detta problem: de rapporterar att det finns polis på platser där det inte finns någon.

Informationen kommer från autoblog.com, där den visar en video som visar dessa åtgärder. Hundratals agenter har laddat ner applikationen och rapporterar falska uppgifter i detta avseende, alltid i syfte att fånga brottslingar eller visa mer kontroll än vad som faktiskt gjort.

Det är inte bara problemet med berusare bakom ratten de vill undvika, det finns också fall där brottslingar har använt Waze för att ta reda på var det finns och där det inte finns någon polis. Google, som äger Waze, kan enkelt fånga upp de falska uppgifterna med lite statistik och komma ikapp med användare som skickar in felaktig information, men har hittills inte talat om saken.