Meddelandeappar som fungerar i Iran måste flytta sin data till det landet

WhatsApp 3

Messenger-appar som används för att erbjuda sina tjänster inom gränserna för Iran, särskilt utländska appar, måste flytta data från användarna i det landet till lokala servrar eftersom regeringen har begärt ökad integritetskontroll. och säkerheten för medborgarnas virtuella information.

Ovanstående rapporteras i en Reuters-artikel, ett medium som påminner om de strikta kontroller på Internet som utövas av regeringen, inklusive den kontinuerliga blockeringen av nätverk som Facebook och Twitter, som är Higher Council of Cyberspace i Irn den som ansvarar för att besluta om den senaste begränsningen.

Det kommer att vara ett år att överföra uppgifterna och se till att de förvaras där, liksom det faktum att villkoren för den högsta ledaren för nämnda kabinett följs. Förresten påpekar de också i Reuters att en av de mest drabbade kommer att vara Telegram som har gett röst och yttrandefrihet, tack vare sin anonyma och säkra plattform, till många av dem som använde det inom det östra landet, mer när dess popularitet Den fortsätter att växa enormt, med uppskattningsvis 20 miljoner användare på IRN.

Det är, det är värt att komma ihåg att trots regionala blockader finns det inte få användare som lyckas komma åt ett gratis internet via specialiserad programvara, bara att problemet blir mer komplicerat eftersom informationen som kan delas genom sådan information är så känslig. av messenger-appar och samtidigt hålla regeringens ögon bakom kulisserna.