Med Winamp kan SHOUTcast dö, en plattform som används av mer än 50 000 online-radioer

shoutcast

Winamps död drabbar de mest nostalgiska, även om få redan är de som använder en mp3-spelare av denna typ på sin dator, främst med sofistikerade webblösningar som spotify, deezer, rdio och företag.

Det finns många bra alternativ till Winamp (till exempel aimp.ru), men det finns få lösningar för dem som använder en annan lösning än att dö tillsammans med Winamp: SHOUTCast (shoutcast.com).

SHOUTcast är en lösning som används av mer än 50 000 online-radioer, en streamingteknik utvecklad av Nullsoft som använder MP3 eller AAC och är idealisk för sändning av radio via internet. Det köptes av AOL, tillsammans med Winamp, och de kommer säkert att dö tillsammans.

De kommenterade Techcrunch att det är möjligt för Microsoft att köpa båda lösningarna, men det finns för närvarande inga officiella nyheter som bekräftar det. Det som är klart är att SHOUTcast stänger sina dörrar på kort tid och det finns tusentals radiostationer som är beroende av det.

Vi får höra av Egostreaming att SHOUTcast är den ljudströmningsteknologi som används av 92% av online-radiostationer runt om i världen, något som kan öka Microsofts intresse för att ta över denna gigantiska katalog med SHOUTcast-radiostationer.

På det holländska företaget Egostreaming (egostreaming.com), som säljer streamingtjänsten till online-radiostationer, kommenterar att de redan har gjort ändringar på sina streaming-servrar för att inte bero på SHOUTcast. Daniel Leeuw, chef för företaget, kommenterade för några dagar sedan i Madrid:

Situationen är allvarligare än vi tror, ​​eftersom alla streamingleverantörer uppdateras till den senaste versionen av SHOUTcast, vilket gör att du kan sända i MP3-format med en licens som beror på SHOUTcast-tjänsten för varje radiostation.

Vårt tekniska förslag har varit nödvändigt eftersom vi inte kan vara beroende av den framtid som AOL bestämmer och som kommer att påverka mer än 90% av online-radiostationer runt om i världen.

AOL kommenterar inte detta, inget alternativ till SHOUTcast, ingen varning av den tysta typen, vi kommer att spara SHOUTcast på något sätt, fortsätter Microsoft att ljuda ryktets radio, inget bekräftat, och under tiden, tusentals online-radioer på lina .