Läsläge, flikdelning och skydd mot skadliga USSD-koder, nytt för Firefox 16 för Android

Läsläge, flikdelning och skydd mot skadliga USSD-koder, nytt för Firefox 16 för Android

I anslutning till lanseringen av skrivbordsversionen har Firefox också släppt sin version 16 för Android-enheter och introducerar ett antal anmärkningsvärda funktioner.

Den första av dem är införlivandet av läsläget, så att alla artiklar som vi ser från vår mobila enhet via Firefox, nu har vi ett tydligare och renare visningsläge, där vi bara har sagt artikeln med dess bilder och hyperlänkar. På samma sätt har vi längst ner en serie alternativ som gör att vi kan justera inställningarna för detta visningsläge, som att justera storleken på texterna, samt möjligheten att lägga till sidor och webbplatser i läslistan.

För att använda det här visningsläget behöver vi bara trycka på bokikonen som måste visas bredvid adressfältet när vi är på sidan för en artikel som vi känner för att läsa.

Å andra sidan är det i den här versionen redan möjligt att dela de flikar som vi har öppnat i vår webbläsare, både till andra mobila enheter och till vår stationära version av Firefox. Detta är möjligt med Firefox Sync.

Uppmärksam eftersom den här versionen av Firefox också har integrerad säkerhet som skyddar mot en serie USSD-koder som kan skada våra terminaler. De vanliga förbättringarna av stabilitet och buggfix stänger listan över vad som är nytt i den här utgåvan.

Vi kan ladda ner Firefox 16 för Android från Google Play så länge vi har Android från version 2.2 eller senare.

Länk: Firefox 16 för Android | Går: AddictiveTips