L8 Smartlight, ett intelligent ljus som ansluter till Internet

L8 Smartlight, ett intelligent ljus som ansluter till Internet

Raul Somaza presenterar oss för ett mycket originalt projekt som redan har haft en ganska stor inverkan utanför Spanien, ett projekt som är värt att lyfta fram och dela här.

Det är L8 Smartlight, en lysande enhet som ansluter till Internet för att ge information om vad som händer omkring oss, komma åt facebook, twitter, nyheter etc. och låta den styras från en mobiltelefon.

Skapad av en spansk start baserad i Madrid och San Diego, de söker finansiering från kickstarter.com. De är 64 RGB-lysdioder på ena sidan och en RGB som är superled på den andra, med sensorer för närhet, temperatur och ljusstyrka och med en Bluetooth-anslutning för dess kontroll via mobil eller PC. Vi kan välja det ljusläge eller de animationer som vi vill ha och skapa nya program, anpassa vilken typ av ljussekvens som alltid kommer att visas.

[…] Du kan till exempel ställa in en varning för att hoppa när husets temperatur sjunker eller om du får ett meddelande från facebook. […] kommunikationsmöjligheter på arbetsplatsen, i ett diskotek eller till och med att kunna länka det till din facebookprofil och se L8-status för dina kontakter […] Varningsanordningar för personer med hörselproblem, tillgänglighetsindikator på ett kontor, klocka, olika miljöer beroende på tid på dagen, möjlighet att styra flera samtidigt, babykontroll, röststyrning …

En original idé som vi visar dig i video: