Internetbluffar, en port till virus och brottslighet

Internetbluffar, en port till virus och brottslighet

Vi läser en artikel på Internet.org som förklarar skälen till att internetbedrägerier har ökat de senaste åren: en studie av Association of Internet-användare visar att 97,29% av spanjorerna ibland har fått den typiska e-postkedjan med lite information om några attraktiv produkt som har bifogad begäran att vidarebefordras.

Det mest märkliga är att även om 95,5% av internetanvändarna hävdar att de känner till riskerna med att sprida dessa kanaler eftersom de misstänker sitt ursprung och författare, fortsätter de att spridas oförklarligt och internetanvändare, som en allmän regel, fortsätter att vidarebefordra dem, utan logisk förklaring. några. Uppenbarligen är det mest rekommenderade inte att vidarebefordra, i vilket fall som helst, någon av dessa kedjor, eftersom vi med all sannolikhet sprider en bluff.

Klicka för att förstora

Det finns flera sätt att känna igen denna typ av kedjebedrägeri: först skrivs de på ett tidlöst sätt så att de håller över tiden, och för det andra hanterar de vanligtvis frågor av socialt intresse och som berör oss nära, såsom hälsa, ekonomi eller mat, också nyligen på arbetsmarknaden (falska jobberbjudanden). Det är också mycket vanligt att få skräppostmeddelanden som informerar oss om att vi har vunnit priser, lotterier och lotterier i allmänhet.

Resultatet av att sprida och sprida dessa bedrägerier kan vara en direkt inkörsport till datavirus, fånga personliga, konfidentiella och bankuppgifter av bluffartister, etc. Risken är hög och idag hävdar 6% av internetanvändarna i Spanien att de har fallit i fälla av en Internet-bluff.

Med tanke på att en stor andel av oss är bekymrade över frågor som detta har 57% av Internetanvändarna ett bra antivirussystem och 40% undviker att sända sådana kanaler. Uppenbarligen är det också en förebyggande metod att aldrig ge kontaktuppgifter till främlingar i nätverket.

Går: Internautas.org