InstaGrok, lär dig genom att söka och relatera information

InstaGrok, lär dig genom att söka och relatera information

InstaGrok är en didaktisk webbportal där, genom att ange ett enkelt ord i webbplatsens huvudsökmotor, visas en betydande mängd information i form av bubblor och flikar relaterade till termen, både text och multimedia.

Till exempel föll det på mig att sätta lever. Webbplatsen har länkat konceptet till mig med andra ord som levercancer, gallgång, leverportal, cirros eller karcinom. Till höger visas några nyfikna uppgifter om detta organ i en meny, liksom många medicin- och vetenskapssajter som vi kan besöka för att lära oss mer om ämnet och direkt, genom att klicka på flikarna videor och bilder, visas de. många multimediaelement som vi kan konsultera i förhållande till det sökte ordet (i det här fallet visas några videor om metabolismen av bilirubin, vad som händer vid leversvikt etc.)

Dessutom kan vi i InstaGrok ändra svårigheterna med förklaringarna, texterna och det visade materialet om det verkar väldigt svårt eller tvärtom mycket enkelt. Mycket intressant webbplats för att spendera timmar på att leta efter vilket ord vi vill lära oss något om och som vi vill hitta material för, perfekt för lärare att användas som läromedel.

Länk: instaGrok | Goes: FreeTech4Teachers