Indexeringsstatus, ny funktion i Googles webbansvariga verktyg

Indexeringsstatus, ny funktion i Googles webbansvariga verktyg

De av oss som har webbplatser kan vid någon tidpunkt ha frågat oss själva hur många sidor på våra webbplatser som har indexerats av Google eller om det nya innehållet vi skapar tas med i beräkningen vid indexeringstillfället. På dessa frågor kan vi redan hitta deras svar i den nya funktionen som Googles webbmästarverktyg just har inkluderat och som kallas Indexacin-status, Vad kan vi hitta i rullgardinsmenyn Hälsa.

Informationen kommer grafiskt till oss, och vi har både grundalternativet och det avancerade alternativet. I det första alternativet måste vi se att diagrammet stiger, så att det låter oss veta att nytt innehåll spåras och indexeras av Google under det senaste året, vilket är den period det visar. I det avancerade alternativet kan vi gå djupare för att få veta mer information, till exempel vilken av sidorna som blockeras av robots.txt.

I vilket fall som helst, när vi är vid någon tidpunkt, kommer det alltid att ge oss den totala informationen. Som Webmaster Central Blog kommenterar, om vi har en veteranwebbplats kan vi fortfarande upptäcka att antalet genomsökta sidor kan vara mycket högre än antalet indexerade sidor.

Med dessa grafer kan vi redan observera graden av indexering som vårt innehåll har, att kunna observera alla problem som kan härledas från en felaktig etikett eller förändringen i strukturen för de permanenta länkarna utan att följa de råd som Google själv erbjuder oss, bland andra alternativ.

Mer information: Webmaster Central Blog