Hur man aktiverar ansiktsigenkänning i Google Foto utan att vara i USA

Google Foton fotografier recocimiento

Mindre än en månad har gått sedan Google Foto förnyades – eller helt enkelt Foton-, den överraskande multiplatformsapplikationen för fotohantering som, förutom att erbjuda automatiska effekter och obegränsade automatiska säkerhetskopior, har ett ansiktsigenkänningsalternativ som automatiskt organiserar foton baserat på vem som finns i dem.

Funktionen är extremt användbar men av sekretessskäl är den inte tillgänglig över hela världen ännu, bara i USA, faktiskt och som Facebook-ögonblick, i regioner som Europa kommer den inte att komma på grund av den specifika lagstiftningen om ämnet. Det finns dock en praktisk metod för att aktivera den i andra territorier än USA och de påpekar det på labnol.org. Det finns fyra steg och vi replikerar dem från en Android-telefon:

  1. Gå till Android Inställningar> Program> Foton> Rensa data.

  2. Installera programmet TunnelBear VPN som gör att du kan göra Google Foton att du befinner dig i ett annat land, i det här fallet, USA. Det är nödvändigt att skapa ett konto TunnelBear VPN efter att ha öppnat den för första gången men inställningen efteråt är så enkelt som att välja Förenta staterna från en rullgardinsmeny och se hur en animerad björn når från din nuvarande plats till det nordamerikanska territoriet. Ansluten Det är tecknet som bekräftar ändringen.

  3. Gå till Android-appmenyn, öppna appen Foton, konfigurera om ditt konto som vanligt och aktivera nu alternativet från inställningsavsnittet för det programmet Gruppera liknande ansikten.

  4. Och det är det, gå tillbaka till huvudpanelen på Foton, tryck på den flytande blå knappen (den med förstoringsglaset) och på skärmen som dyker upp ser du ett nytt snabbfilter markerat som människor Det kommer automatiskt att gruppera bilderna beroende på vem som visas i dem.

Du kan nu inaktivera TunnelBear VPN om inte, avinstallera den utan att oroa dig för att ansiktsigenkänningsfunktionen ska inaktiveras eftersom den kommer att aktiveras omedelbart även i webbversionen av Google Foto (photos.google.com); där kommer den att tas i bruk bara genom att klicka på söklådan.