HTC Grip, smart armband från HTC och Under Armour, skulle bara komma fram till 2016

HTC Grip pulsera

Dåliga nyheter för de som kanske väntar på ankomsten av det smarta armbandet som HTC planerade att ta med i samarbete med Under Armour, det populära sportträningsföretaget: HTC Grip, presenterat i mars förra året och lovar att visas på marknaden utom förut i slutet av året kan det komma fram till början av 2016.

Av det förra som de tror på Phandroid där de har kunnat kommunicera med HTC-folk som svar:

När vi fortsätter att utveckla plattformen Connected Fitness och höja vårt produktutbud har Under Armour och HTC beslutat att lansera ett helt integrerat digitalt ekosystem av produkter i början av nästa år. (…)

Detta innebär att projektet fortfarande står kvar, men att uppsättningen träningsapparater som de kommer att lansera med hjälp av Under Armour bara kommer att finnas tillgänglig från början av nästa år. Det är värt att notera att de hänvisar till en uppsättning prylar som är anslutna till ditt ekosystem men inte bara en viss enhet; Förutom att dra slutsatsen att de pratar om HTC Grip i uttalandet kan det därför vara att förseningen – och den förståliga förlusten av decemberförsäljningen – beror på att lanseringen är större än förväntat.

Hur som helst, för de som inte vet, är HTC Grip ett armband med en stor uppsättning sensorer (integrerad GPS, stegräknare, sömnmonitor etc.), en miniskärm som också visar mobilaviseringar, kompatibilitet med populära appar som den av MapMyFitness och Endomondo, batteritid i upp till ett par dagar och kostar 200 dollar.

Förresten, en överraskande detalj med så mycket väntan är att även den tydliga PR-videon från HTC Grip är klar för månader sedan.