HP syftar till att revolutionera 3D-världen med Sprout-utrustning och Multi Jet Fusion 3D-skrivare

Gro

Den välkända tillverkaren av datorprodukter och tillbehör HP har precis tagit ett stort steg in i den tredje dimensionens värld genom att presentera, vid en presskonferens i dag i New York City, två nya produkter som kommer att revolutionera det sätt på vilket annonsmaterial kommer att arbeta med 3D-element i både den fysiska och virtuella världen. Dessa två nya produkter är allt-i-ett-sprutpaketet och dess avancerade industriella Multi Jet Fusion 3D-skrivare.

När det gäller Sprout är denna utrustning en del av en ny kategori av uppslukande datorprodukter och består av en pekskärm, en pekyta som också fungerar som en andra skärm, en dator och, ovanpå, en enhet som kombinerar en projektor, kamera och 2D / 3D-skanner. Denna projektor projicerar bilder mot beröringsytan och kan göra ändringar på den för hand eller med en optisk penna, som fungerar som dataingång till datorn. Även på denna beröringsyta kan ett fysiskt element placeras så att det kan skannas i 2D eller 3D från den övre enheten, vilket gör det till en digital modell som du kan arbeta med.

När det gäller Sprout-programvaran har den den så kallade arbetsytan, som fungerar ovanpå Windows 8, och kan börja direkt i detta utrymme för att komma åt en uppsättning skapande verktyg, med Skapa-applikationen som den centrala delen av verktygen, som gör digitala duk för att arbeta med skannade element i 2D, 3D, med digitala bilder, med teckningar gjorda med digital penna och mycket mer.

Sprout har utvecklats under fem år, inklusive det första året av laboratoriearbete. Det har testats av över 400 personer från minderåriga till designproffs, ingenjörer, lärare och till och med sjuksköterskor, och även vissa tillverkare använder det redan som en del av sitt kreativa flöde. Den kommer att lanseras på marknaden den 9 november till en kostnad av 1899 dollar. Det kan nu förbeställas från HP.com-sidan. För närvarande kommer användare som köper Sprout att kunna skriva ut sina jobb med befintliga 3D-skrivare, till exempel de från Makerbot, eftersom HP: s nya 3D-utskriftslösning, Multi Jet Fusion, kommer senare under andra halvåret 2016.

Fortsätter med Multi Jet Fusion, det lovar att vara upp till tio gånger snabbare än nuvarande 3D-skrivare, med högre kvalitet och lägre kostnad. Det har också framsteg i ämnet färg, struktur och elasticitet som för närvarande inte är möjligt med nuvarande 3D-skrivare.

Utan tvekan viker HP en trend för sin framtida 3D-utskrift med lösningar som gör det möjligt för alla kreativa att arbeta med 3D-element utan att behöva vara specialist på AutoCAD eller andra mer professionella verktyg.