HopOver, en ny app som liknar Swarm, från Foursquare

HopOver

Idag lanserar Telenav, ett företag som är specialiserat på kartläggnings- och personliga navigationslösningar, en ny mobilapplikation, som för tillfället endast är tillgänglig för iPhone, vilket gör det möjligt för användare att känna närhetskontakterna och göra möjliga möten mellan dem. Den här applikationen kallas HopOver (gethopover.com) och den påminner mycket om hur den fungerar för Foursquare Swarm-applikationen, som också gör att du kan veta var kontakterna ligger och möjligheten att skapa möten. Intressant är att HopOver använder informationen om de platser som Foursquare har.

Företaget påpekar själv att dess nya app är särskilt inriktad på personer i collegeåldern, vilket gör skillnad från Swarms bredare synsätt. HopOver-användare kan skapa sina egna humle eller gå med i humle som skapats av sina kontakter. Hop är namnet på varje händelse eller inbjudan, där du kan lägga till virtuella klistermärken, platser och märka dina egna kontakter. På samma sätt har användare av denna plattform också möjlighet att följa andra användare för att lära sig mer om sina favoritplatser.

Att ta hänsyn till den flyktiga aspekten av HopOver både i de fotografier som delas och platsen för användarna själva, där dessutom varje händelse (Hop) som användarna skapar kommer att finnas tillgängligt på kartan under en timmes tid , försvinner senare.

Som ofta är fallet behöver den här nya plattformen bara ha ett tillräckligt antal användare för att övervägas, något som Foursquare har kämpat under länge.