H-LEX, Hyundais exoskelett

H-LEX

Hyundai har infört ett exoskelett som kan hjälpa vem som helst att lyfta extremt tunga föremål utan mycket ansträngning.

Det är en ny modell av H-LEX, och i en företagsblogg jämför de redan den med Iron Man rustning. För tillfället har den bara ett uppdrag att lyfta mycket tunga föremål (hundratals kilo), så jämförelsen Naturligtvis är det något överdrivet.

Målet med den här roboten är att sälja den till företag som behöver transportera tunga varor på ett flexibelt sätt utan att behöva använda stora maskiner, men för närvarande har de inte avslöjat priset eller lanseringsdatumet.

Denna version av exoskelettet är inte den enda i företaget, som lanserade en liknande en förra året i syfte att hjälpa personer med nedsatt rörlighet.

Panasonic, Audi och BMW arbetar också inom denna sektor, även om förslagen alltid är olika. Hyundai vill utmärka sig i rörlighet och hjälpa till att göra rörelser så naturliga som möjligt utan att förlora styrkan som en robot med dessa egenskaper måste ha.

På webbplatsen kan du se ett brett galleri med bilder av denna nya H-LEX, tillsammans med andra av bilar och rustning av järnmannen …