Googles Project Ara tar längre tid än de trodde

captura-101

Googles bit-för-bit-telefon, känd som Project Ara, har länge lovat att revolutionera mobilmarknaden. Idén kunde inte vara bättre: vi köper delarna separat för att ha en Frankenstein med de egenskaper vi vill ha (bättre kamera och mindre RAM, till exempel), med möjlighet att endast uppdatera det som inte fungerar som vi vill, utan att behöva köpa en helt ny enhet.

På MWC presenterar vi det kort för dig:

Faktum är att Google sa i januari att det skulle lansera en pilot i Puerto Rico under detta år, men som du kan se i fångstweetet verkar det som om planen inte har uppfyllts: lanseringen skjuts upp och vi måste vänta några veckor för att se det nya schemat.

Det är möjligt att denna fördröjning beror på omstruktureringen av Google som företag. Kom ihåg att vissa avdelningar separerar för att bli oberoende företag, och Project Ara kan vara en av dem. Det har ännu inte bekräftats officiellt, men lanseringen av Project Ara under en sådan omstruktureringsprocess skulle säkert ge fler problem än lösningar.

Som de klargör på Twitter är Project Ara inte död, det försvinner inte, det glöms inte ut, det lämnar inte heller Puerto Rico vid sidan, det är bara en parentes medan de ordnar bordet.