Google stänger Map Maker för att få sina funktioner till Google Maps

google-map-maker

Map Maker är ett verktyg som skapades av Google 2008, vilket gör att du kan bidra genom att lägga till och redigera geografiska data i Google Maps för att förbättra användarupplevelsen och erbjuda största möjliga information, verifiera dess noggrannhet.

Och även om det har skapat ett engagerat samhälle för att bidra och förbättra upplevelsen, kan det fortfarande förenkla arbetet för dem som vill delta och för detta, så Google-teamet beslutade att överföra sina huvudfunktioner till Google Maps.

Med andra ord upphör Google Map Maker att existera som en oberoende tjänst för att bli en del av Google Maps.

Användare kan fortsätta att räkna med dess funktioner och bidra till att förbättra Google Maps-upplevelsen, oavsett om de finns på datorn eller mobilen.

Så de kan fortsätta lägga till saknade platser på kartan, redigera informationen på en plats eftersom den är fel, dela data, bland andra funktioner.

Enligt Map Maker-forumet har Google-teamet dessutom åtagit sig att lägga till nya redigeringsfunktioner ofta för att påskynda medarbetarnas arbete.

De användare som deltog i Map Maker-forumen har förslaget att bli en del av Local Guides-communityn, vilket vi hittar på den här länken.

Som meddelats stängs Google Map Maker i mars 2017.