Google skulle arbeta med Copresence, som skulle vara en direkt konkurrent till Apples AirDrop

Närvaro

Arbetar Google med att utveckla ett system som liknar Apples AirDrop? Det finns bevis som pekar på detta, där de dessutom indikerar att de också kommer att stödja iOS-enheter, inte bara Android-enheter. Under detta nya system, som är under det interna namnet Copresence, skulle det vara möjligt att dela filer, meddelanden, adresser, musik och mycket mer mellan enheter. För att göra detta kommer detta nya system att fungera under Wi-Fi eller Wi-Fi Direct-nätverk för att erbjuda överföringar.

Det bör noteras att bevisen har hittats i APK för den nya uppdateringen av Google Play Services, som rapporterats av en informant som tittade på den interna koden för nämnda APK, vilket ekade både Android Police och Tech Aeris. I denna APK finns en serie Copresence-bilder relaterade till dess konfiguration och införlivande. Det finns också XML-definitioner för olika konstruktioner av konfigurationsprocessen. Det finns också bevis för ett Copresence API för Chrome i utvecklardokumentationen tillgänglig. Informanten påpekar för Android Police att denna funktion kommer att finnas tillgänglig under de kommande veckorna utan att specificera mer.

För tillfället är ingen mer information känd om denna tjänst, dess tillgänglighet eller mer information, och det finns inget annat alternativ än att vänta på att mer information ska produceras om den, eller plötsligt kommer Google att överraska oss med lanseringen. I vilket fall som helst skulle Copresence vara Apples direkta konkurrent till AirDrop genom att också stödja iOS-enheter.