Google samarbetar med Visa och Mastercard för att utöka betalningar via Android Pay

alianzasandroidpay

Det finns för närvarande många teknikföretag som konkurrerar inom segmentet mobilbetalningar.

En av dem, Google, har just meddelat lanseringen av en ny strategisk allians med Visa och Mastercard så att Android Pay-användare kan göra sina betalningar i de anläggningar och onlinebutiker som redan tillåter betalningar via Visa Checkout och MasterCard Masterpass, deras respektive onlinebetalning lösningar som de tänker bli konkurrenter med företag som Paypal.Google påpekar att användare kommer att kunna använda sina föredragna autentiseringsmetoder, såsom fingeravtrycksigenkänning, för att undvika autentisering med den traditionella metoden genom att använda användarnamn och lösenord, vilket kan vara besvärligt om du har många av dem. de.

Med detta kommer de att bli effektivare när de gör sina inköp. Det vill säga i början måste de länka sina konton i Visa Checkout och MasterCard Masterpass med Android Pay.

Handlarna som redan accepterar betalningar via Visa Checkout och MasterCard Masterpass behöver inte göra någonting för att göra betalningar med Android Pay möjliga, eftersom tack vare Android Pay-plattformen som är öppen för att utföra integreringarna är knapparna tillgängliga för betalningar uppdateras automatiskt.

Google siktar in i början av nästa år när möjligheten att betala med Visa Checkout och Masterpass är tillgänglig på Android Pay.