Google presenterar YouTube EDU på spanska

youtube edu

Googles team tillkännagav YouTube EDU på spanska vid lanseringen i Mexiko och Colombia, med mer än 22 000 utbildningsvideor som täcker olika ämnen.

YouTube EDU-projektet på spanska är resultatet av samarbetet mellan Fundacion Mayahii och Google för att skapa ett öppet och gratis utbildningsutrymme som gynnar lärare, studenter och alla som vill lära sig något på spanska, vilket gör allt mer kvalitetsutbildningsinnehåll offentligt. .

Vi hittar innehåll från utbildningskanaler som Khan Academy, TareasPlus, Educatina, bland andra. Och med förslaget att inkludera fler kanaler i framtiden baserat på förslag från samhället.

I denna första etapp har nästan 23 000 videor inkluderats (efter att ha utvärderat kvaliteten på mer än 74 000 videor) med hänsyn till innehåll för gymnasieutbildning, men med löfte om att integrera material för olika skolbetyg.

För att hitta innehållet vi letar efter kan vi använda en av de 12 kategorierna, till exempel engelska, musik, teknik, naturvetenskap, hantverk. Vi kan också filtrera materialet med hänsyn till de mest röstade, favorit och mest populära videoklippen.

Alla dessa funktioner i kombination med YouTube-funktioner gör det möjligt för lärare och lärare att dra nytta av den fulla potentialen i pedagogiska videor.