Google köper Impermium, ett företag som är specialiserat på att upptäcka och undvika skräppost

empresa

Nytt köp från Google, även om det inte är de 3 200 miljoner dollar du spenderade med Nest. Det är ett företag som med tre års liv och 9 miljoner ackumulerade investeringar har kämpat framgångsrikt för att göra Internet till en säkrare plats: impermium.com.

De kommenterar på sin webbplats att målet är att arbeta nära Google för att förhindra bedrägeri och skräppost i deras applikationer, samt att identifiera falska poster. Med ord från Mark Risher, VD och grundare:

När vi grundade Impermium för tre år sedan var vårt uppdrag att hjälpa till att bli av med skräppost, bedrägeri och missbruk. När webbplatser blir populärare är brottslingar och brottslingar aldrig långt borta, och Impermium har arbetat hårt för att försvara några av de största och snabbast växande platserna.

Genom att gå med i Google kommer vårt team att gå samman med några av de bästa digitala brottsspecialisterna i världen. Med våra kombinerade talanger kommer vi att kunna främja vårt uppdrag och hjälpa till att göra Internet till en säkrare plats. Vi är mycket glada över möjligheterna.

Beloppet relaterat till detta förvärv har inte publicerats, men på grund av storleken på det köpta företaget föreställer vi oss att det inte är ett av de största som gjorts av företaget.