Google kan vara en av de största investerarna i SpaceX-projektet som erbjuder internet via satellit

Google börjar testa videosamtal för att erbjuda hjälp till kunder med frågor om deras fysiska produkter

Vi har redan diskuterat vid flera tillfällen de initiativ som genomförts av vissa företag i syfte att ge internetåtkomst till vilken plats som helst på planeten. I den meningen publicerade informationen idag en artikel där den påpekade att Google skulle vara en av de största investerarna i SpaceX-projektet, som genomförs av Elon Musk, för att föra Internet till någon del av planeten via satellit. . Förra veckan blev det känt att detta projekt värderas till mer än 10 miljarder dollar för att utvecklas under de kommande fem åren.

Den information som publiceras av det ovannämnda mediet, baserad på anonyma källor, pekar också på andra investerare som kommer att hjälpa till i den stora finansieringsrundan som krävs för att genomföra detta projekt. För närvarande erbjuder både Google och SpaceX ingen bekräftelse eller information om de begäranden de får från olika digitala medier.

Det bör noteras att SpaceX redan arbetat med designerraketer för att få satelliter i rymden, efter att ha redan gjort en serie leveranser vid den internationella rymdstationen. Tidigare denna månad kom nyheter om att en av SpaceX: s raketer, Falcon 9, kolliderade och exploderade när den försökte landa på en tillgänglig plattform i det öppna havet.

Från Google visste vi redan intresset av att föra Internet till områden där det inte finns någon anslutning genom sitt Loon-projekt, genom användning av ett ballongsystem, och Facebook arbetar också med sin egen lösning med samma mål genom användning av drönare.