Google har just presenterat en serie nyheter och förbättringar för Hangouts för företag

Hangouts

Vad är nytt i Hangouts. Google har precis introducerat de senaste funktionerna, uppdateringarna och partnerskapen för att göra videokonferenser ännu bättre och enklare för kunderna i sin svit med affärsinriktade appar, Google Apss for Business.

För det första påpekar Google att Hangouts nu är under samma villkor för supporttjänst som andra produkter som finns tillgängliga i Google Apps for Business, som GMail och Drive, så att det kommer att ha 24 × 7 telefonsupport samt garanti för drift av 99, 9% av tiden, och lägger också till en serie certifieringar. Dessutom, enligt uttalandet, kommer affärsintegration med Google Apps Vault att finnas tillgänglig senare i år.

En annan nyhet fokuserar på tillgängligheten av videokonferenser med Hangouts för alla Google Apps-konton som börjar idag, inklusive de konton som inte har en profil på Google+. Med detta öppnas videokonferenser med Hangouts för fler användare, som kan starta eller gå med i högupplösta videokonferenser via en dator eller en Chromebox-enhet för videokonferenser, med högst 15 deltagare. Det är snart möjligt att starta eller gå med i videokonferenser med Hangouts via mobiltelefoner och surfplattor.

Slutligen syftar Google till att samarbeta med andra leverantörer i syfte att göra videokonferenser med Hangouts och Chromebox mer tillgängliga, räknar med Blå jeans, vilket gör det möjligt för personer som använder traditionella H.323- eller SIP-baserade videokonferenssystem att gå med i videokonferenser, och InterCall, som fungerar som en ljudkonferensbro för att göra det möjligt för människor att gå med i videokonferenser via sina telefoner. Dessutom ingår ett nytt uppringningsstöd som möjliggör uppringning från en Chromebox-enhet för möten.

De som är intresserade av att lära sig mer information om denna utveckling i hangouts kan gå med den 19 augusti nästa till en Hangout on Air, där produktteamet kommer att ge mer information om det.