Google Drive lägger till ett sökfält när du infogar en länk

kör

När det gäller att redigera ett dokument eller skriva någonting i våra dokument, presentationer, formulär etc. Vi är mer än vana vid att använda funktionen infoga länk, vilket gör att varje ord eller symbol i vårt dokument tar oss till önskad URL.

Nu har Google Drive lagt till lite extra funktion i denna kategori och det vill säga istället för att länka till en förutbestämd webbplats kommer vi från och med nu att få möjlighet att använda ett sökfönster som kommer att visas i samma meny och låta oss söka olika webbplatser för oss att skapa länken i Docs och Slides, allt direkt från Drive.

Saken fungerar så här: när du skriver en fras och infogar en länk i något av elementen (både med Ctrl + K och trycker på ikonen, sätter in en länk) visas en popup-meny med olika förslag att länka (webbsökningar, länkar till YouTube eller Flickr …). Det kommer att vara längst ner där vi kommer att observera att nu visas ett sökfönster där det står Sök Ms: genom att klicka på det kommer ett utredningsfönster att visas till höger om Drive-gränssnittet som visar resultaten i Google relaterade till det ord eller mening.

Naturligtvis fortsätter Google Drive lite efter lite men mot att bli ett kraftfullt verktyg för att hantera och redigera dokument i molnet och lagra oss säkert.