Google börjar rekommendera och ge bort videochatt med läkare i sökresultaten

google läkare helpouts videochat

En vanlig uppgift som många av oss utför när vi får en konstig sjukdom eller symptom, även innan vi omedelbart går till läkaren för att få veta en professionells åsikt, är att Google vilken sjukdom som kan behandlas eller vilka lösningar vi har till vårt förfogande innan du gör ett möte med läkaren – en tortyr i vissa länder där hälso- och sjukvårdssystemen lämnar mycket att önska.

De delar på Phandroid.com (via Reddit) en skärmdump av vad som verkar vara en ny resurs som Google kommer att testa för att ge informativ hjälp relaterad till specifika hälsoproblem. Att förklara det är lättare med ett exempel: Antag att du vill läsa artiklar på webben som pratar om knäsmärta, vi Google för möjliga orsaker och konsekvenser av en sådan sjukdom och i rubriken med resultaten, tillsammans med de typiska länkar till bloggar från hälsa och välbefinnande, nu kommer en knapp att visas för att omedelbart starta en videochatt med en läkare som ansikte mot ansikte skulle dela sin åsikt med oss.

Naturligtvis skulle plattformen bakom kulisserna som gör det möjligt att genomföra videochattar vara Google Helpouts, ett nytt Google-verktyg för undervisning i online-klasser där kunden måste betala yrkesverksamma enligt den tid som krävs. Det vill säga, i termer av priser, sticker det också ut i fångsten att, eftersom det var bevis i sökresultaten, skulle Google för närvarande bära kostnaderna för att anställa läkare.

Kort sagt, en ny uppmaning till handling införlivad i Googles sökning, för närvarande bara på mobiltelefoner och åtföljd av ett eget informationskort, som förutom att vara fördelaktigt för ett stort antal användare med tvivel om hälsoproblem, kan du ge Helpouts en enorm boost.