Google Authenticator är uppdaterad för att stödja smarta klockor

Authenticator

Google Authenticator är den fantastiska pärlan som alla vänner och familj inte känner till, den applikationen som visar ett slumpmässigt nummer för att rapportera det på webbplatserna som tillåter tvåstegsidentifiering, den säkerhet att veta att tillgång till våra konton beror på något annat erbjuder oss . än en inloggning och ett lösenord.

Det kan vara dess relativt svåra användning (det är mycket bekvämare att sätta in inloggning och lösenord än att behöva ta ut mobilen för att få ett nummer), eller dess lilla avslöjande utanför det tekniska området … faktum är att nästan ingen känner Authenticator , och det gör deras uppdateringar långsamma och lämnar systemet med funktioner som inte anpassar sig mycket till ny teknik.

Idag har ett litet steg tagits för att ändra detta scenario: Google Authenticator tillåter nu skapande av identifikationskoder i smartwatches med Android Wear, som rapporterats i googleonlinesecurity.

Förändringen åtföljs av en modernare design, liksom NFC-kompatibilitet, så att det i framtiden kommer att vara möjligt att identifiera oss genom att närma sig en enhet till en annan utan att behöva rapportera koder av något slag. Naturligtvis beror den sista funktionen på användningen som utvecklare ger systemet, så det kan ta lång tid att se det varje dag.