glowforge, en laserskärare för att skapa 3D-objekt

captura-3

Traditionella skrivare använder bläck eller laser för att skriva på papper, 3D-skrivare använder material för att skapa tredimensionella objekt lager för lager, och glowforge använd lasern för att klippa material av något slag som tar emot beställningar från vår dator för att göra från plånböcker av läder till lampor, leksaker och olika föremål.

Men innan du fortsätter att prata om det, använd ett par minuter på att titta på videon:

Den fysiska aspekten av denna skrivare (även om dess namn också bör vara en skärare), liknar mycket vad vi förstår som en traditionell skrivare, men i det här fallet lägger vi in ​​materialet som måste klippas in. Designen från datorn skickas direkt till maskinen, som tar hand om jobbet efter att ha upptäckt det material du vill arbeta med.

Som du kan se i videon är det möjligt från att skära hud till att göra en tatuering på lagret på en bärbar dator, genom att skära bitar av trä för att bygga något mycket mer sofistikerat eller göra chokladfigurer.

De presenterar det på glowforge.com som en enhet som kommer att börja levereras i december i år för cirka 2000 dollar, en 3D-laserskrivare som föddes för att förbättra de befintliga förslagen idag: dyra, svåra att använda och farliga.

De kommenterar RWW att förförsäljningen börjar idag, så priset är reklam.