Fyra alternativ för att minska storleken på bilderna på Internet

comprimir

Det finns fortfarande många människor som delar skärmdumpar i BMP via e-post, och många som publicerar samma bilder på sociala nätverk och bloggar, bilder som upptar flera megabyte i onödan.

Det finns flera sätt att minska storleken på en bild (och jag menar inte bredden och höjden och ja till mängden kbs), och de resurser som jag ska berätta för dig hjälper mycket i den uppgiften. Det handlar inte bara om respekt för dem som måste ladda ner bilden, det handlar om att spara resurser (det utrymme som en bild upptar på en server, samt datatrafik när den laddas ner, den är inte gratis) och förbättra nedladdningen tid. ladda våra sidor, så att använda dessa verktyg är mer än bara en lyx, det är en nödvändighet.

– compressnow.com: Tillåter inmatning av valfri bildfil och, efter att ha specificerat komprimeringsnivån, genereras en ganska reducerad jpg när det gäller storlek.

– tinypng.org: Perfekt för png-bilder, eftersom det minskar storleken och respekterar transparens, något som det tidigare alternativet inte kan göra (jpg tillåter inte transparenta sektioner, något som gif och png gör).

– kraken.io: Inkluderar API så att andra applikationer kan använda dess bildkomprimeringsteknik (kompatibel med jpg, gif, svg och jpg), samt en gratis webbversion i kraken.io/web-interface som gör att du kan ladda upp flera filer samtidigt.

– smush.it: Välkänt verktyg från Yahoo som gör det möjligt att komprimera flera bilder samtidigt, eftersom det är nödvändigt att ange webbadresserna till dessa filer (vi kan också ladda upp dem från datorn).

Som du kan se finns det ingen ursäkt som är värt det. Inget sätta skärmdumpar över 100 kb på en webbsida när du inte behöver.