Frankrike lanserar app för att varna för terroristhot

francia

Den franska regeringen har presenterat en app som gör det möjligt för användare att varna med en varningsknapp om möjliga terroristattacker, samt informera om sätt att vara säkra i händelse av fara.

Anteckningen kommer från landets inrikesministerium, som presenterar den före fotbollsturneringen UEFA Euro 2016, som startar på fredag.

Detta är SAIP (Systme d’alerte et d’information des populations), skapat efter terrorattackerna i Paris i november 2015, enligt AFP, men tillräckligt flexibelt för att anpassa sig till eventuella nya nödsituationer.

Applikationen använder geografisk plats för att ge information om varje användare. Vem som helst kommer att kunna se varningarna som skickas av andra människor, och kunna övervaka högst åtta olika geografiska områden (för att ta reda på hur det är i regionen där vänner eller familj bor under en attack). Varningar kan delas med sociala medier och finns på franska och engelska för både Android och iOS.

Förutom att hjälpa till att distribuera information vid problem, vill de minska belastningen på Frankrikes nödlinjer och alltid hålla befolkningen uppdaterad.

Här är länkarna om du vill installera dem:

– SAIP för iTunes – SAIP för android