Från tillverkarna av FireChat: En varningsapp för räddare som inte behöver Internet

firechat varnar desastres

FireChat är ett mobilmeddelandeprogram, tillgängligt för iOS och Android, byggt under P2P-teknik (Peer to peer) som gör att den kan fungera även utan internet eftersom den lyckas skicka kommunikation säkert mellan mobiltelefoner som om det vore en kedja som skickar meddelanden från avsändaren till mottagaren som passerar genom resten av mobiltelefonerna. WiFi och Bluetooth-nätverk är det som driver dig.

Vi har redan skrivit en omfattande artikel som beskriver magin i denna app, i synnerhet hur det var användbart i trånga miljöer, i kommunikation begränsad av läckage från regeringen, i protester eller i naturkatastrofer. Den här sista uppgiften är så användbar att FireChat-folket själva har skapat en applikation, FireChat Alerts, för att göra saker enklare när katastrofer inträffar och telefonnät blir trängsel eller skär.

Avsikten med FireChat Alerts är att kunna ansluta till exempel räddare med katastrofoffer, eftersom varningarna är möjliga med endast de närmaste bland användarna. Tanken är att dessa räddare, såväl som organisationer och media, kan dela visuella och textvarningar under nödsituationer även till offlineanvändare anslutna till FireChat-kedjan.

Appen har utvecklats inom ramen för ett testprogram på Filippinerna där tyfoner tenderar att vara frekventa och dessutom katastrofer. Visst, potentialen är enorm, men P2P-messenger fungerar bra om det finns många noder tillgängliga, i det här fallet, användare med appen installerad, så det är ett första hinder som måste övervinnas för att sätta tjänsten i nödsituationer .

FireChat Alerts presenteras officiellt på FN: s världstoppmöte från Istanbul för att äga rum mellan 23-24 maj. (Go: The Verge)