Från slutet av 2017 tillåter Firefox endast plugins som skapats med WebExtensions

webextensions-firefox

WebExtensions är ett API och ett nytt sätt att göra saker när det gäller att utveckla webbläsartillägg som är mycket säkrare, snabba, lätt på resurser och enkla att porta mellan webbläsare. På det senare är det värt att säga att med WebExtensions skulle det vara tillräckligt med några minimala ändringar för att till exempel ett Chrome-tillägg ska fungera i Firefox.

Det här är vad Mozilla satsar på, för att arbeta på ett API som kan användas för att fungera samtidigt för Chrome, Pear, Edge och Firefox, så det varnas eftersom detta API är det enda som kommer att öka laddningen sedan slutet av 2017 av tillägg i webbläsaren tillåts inte andra. Med andra ord finns det en tidsfrist på ett år för att uppdatera nuvarande Firefox-tillägg till WebExtensions-standarden om du vill behålla officiellt stöd.

Återigen finns det fler möjligheter som tillhandahålls av WebExtensions, och inte bara i kompatibiliteten mellan webbläsare utan även i den säkerhet och integritet som drabbar användare, eftersom de nu är mycket tydligare och kontrollerade åtkomst för nämnda tillägg till navigeringsdata. . Och till detta måste vi lägga till införlivandet av elektrolys, ett system som syftar till att kraftigt öka Firefox prestanda genom att hantera ett nytt flertrådsläge.

Kort sagt, Firefox 57 slutliga versionen är den webbläsare som kommer med dessa ändringar.

Mer information: Mozillas officiella blogg Goes: gHacks