Fråga Izzy, en app som hjälper hemlösa

fråga izzy

I Australien finns ett stort antal hemlösa människor, män och kvinnor som har tappat allt, tills de befann sig på gatorna, tillsammans med många tusentals som överlever på jakt efter en plats att sova, en annan att äta, en annan för att få mediciner …

De kommenterar på en av Googles bloggar att trots denna situation har 80% av dem en mobiltelefon (något otänkbart i andra länder), varför det är vettigt att skapa appar riktade till den här publiken.

Så här föddes Ask Izzy, en webbplats med en app för mobiler och surfplattor, som erbjuder information om de platser där du kan be om hjälp. De har uppgifter om mer än 350 000 tjänster inklusive bostadsalternativ, där man kan få tillgång till mat, kläder och hälsovård, juridisk och ekonomisk rådgivning, familjevåld, mental hälsa och narkotika- och alkoholtjänster. Resultaten baseras på plats med hjälp av Googles kartteknik och sökningen är helt anonym.

Det är möjligt att se dess verksamhet på askizzy.org.au, där dess enkelhet sticker ut, eftersom det viktiga är att ha tillgång till uppdaterad information med lite data.

Den typ av tillgång som hemlösa har från sina mobiltelefoner är den som erbjuds av gratis anslutningsnätverk, och avgifterna görs också på platser som är särskilt utformade för dem, så det verkar som om vi inte talar om något lätt att exportera och mer av lämplig plattform för det samhället.