Foxconn köper Sharp för 3,5 miljarder dollar

skarp foxconn

Foxconn, ett taiwanesiskt elektronikföretag som är känt för att tillverka iPhones och andra Apple-enheter, har tecknat ett avtal om att behålla större delen av Sharp, ett japanskt företag som är populärt globalt för sina tv-apparater, bildskärmar och högteknologisk skärmproduktion.

Sharp, som nyfiket har ett sådant namn för att vara ansvarig för uppfinningen av den mekaniska penna för 100 år sedan, är en jämförande ledare inom tv-apparater och andra elektroniska apparater, men hans verksamhet under det senaste decenniet, fokuserat på skärmar med flytande kristaller, hade lidit ganska lite. -som andra japanska referenser- på grund av stark konkurrens från sydkoreanska företag; då hade de ekonomiska problemen inte fått vänta.

Därför har den framgångsrika Hon Hai Precision Industry Co., eller helt enkelt Foxconn, lyckats slutföra ett avtal om att behålla två tredjedelar (66,66%) av Sharp för att ändra företagets kurs med nya investeringar och nya strategier, till exempel massproduktion av skärmar som använder IGZO (indium-, gallium- och zinkoxid) -teknologi är mycket mer energieffektiva än OLED-skärmar.

Naturligtvis kommer de senare också att tillverkas i stora mängder, mer när deras efterfrågan kan drivas av att de krävs på Apple-datorer själva.

Förresten ingår tingenes internet och andra smarta produkter i planerna, det vill säga lite detaljerad denna lördag när transaktionen bekräftades av VD för båda företagen.

Mer information: Pressmeddelande i Reuters