Foursquare uppmuntrar användarnas bidrag till redigeringen av OpenStreetMap-kartor

Foursquare uppmuntrar användarnas bidrag till redigeringen av OpenStreetMap-kartor

En av de viktigaste rörelserna i Foursquare var när den tillkännagav ändringen av Google Maps för OpenStreetMap och Mapbox, som vi redan nämnde för flera månader sedan, vilket har gjort det möjligt att behålla Googles kartor oberoende fram till idag, och det kommer nu att tillåta basen av sina användare för att bidra till redigering av kartorna från själva tjänsten, via länken som anger redigeringskarta från Foursquare.com.

Detta har Foursquare själv angett genom sin blogg, vilket indikerar att länken leder direkt till OpenStreetMaps kartredigerare. Det är, för tillfället, detta alternativ är tillgängligt för superanvändare från Storbritannien, Australien, Tyskland och Brasilien, och som senare kommer att tas till andra platser, så att användarna själva kan fortsätta att bidra till att förbättra kartorna tillsammans.

Å andra sidan lanserade Foursquare förra veckan ett verktyg som är inriktat på icke-superanvändare, så att de kan föreslå ändringar på de platser där de observerar felaktiga data i dem, uppdelade i fyra korrigeringskategorier: Namn, adress och information om kontakt ; Kategorier; Timmar; och problem, som duplikat, stängt, etc.

Hur som helst måste de föreslagna ändringarna godkännas av superanvändarna själva, och det nya verktyget har också nått mobilapplikationerna via knappen Föreslå en utgåva, som finns på alla sidor på de egna platserna.

Gå: Officiellt tillkännagivande