Försäljningen av externa batterier växer som skum tack vare Pokémon GO

pokemon

Nu har alla hört talas om Pokmon GO, det utvidgade verklighetsspelet för iOS och Android som revolutionerar marknaden. Ett av de största problemen som vanliga spelare klagar över är den överdrivna förbrukningen av spelets batteri, vilket har tvingat många att få ett externt batteri för att driva sitt smartphone medan de går ut för att jaga Pokmon.

Närmare bestämt konstaterar en nyligen genomförd studie av NPD-gruppen att försäljning i USA av externa batterier för mobila enheter de har fördubblats under de två veckorna efter spelets lansering. Rapporten vi pratar om observerar en tillväxt på 101% på bara två veckor (jämfört med uppgifterna från föregående år), med 1,2 miljoner sålda externa batterier Mellan 10 juli och 23 juli, bara några dagar efter lanseringen av Pokmon GO (som släpptes den 6 juli).

Uppenbarligen har ankomsten av Pokmon GO ett direkt förhållande till försäljningsökningen, något som externa batteritillverkare har kunnat dra nytta av (till och med lansera modeller med specialdesign för spelfans). Trots att försäljningen av externa batterier ökade jämfört med 2015, talar vi om en ökning med 35% under de tolv månaderna före juni 2016. Utan tvekan är detta en historia som belyser effekterna av Pokmon-fenomenet.

Källa: NPD-gruppen.