För att lära dig hur man programmerar med Star Wars-karaktärer

captura-18

Code.org är en icke-statlig organisation som vill föra programmeringsvärlden till alla hörn av världen. De har skapat handledning och aktiviteter så att alla från vilket land som helst kan organisera en Hour of Code-händelse, ett evenemang där barn lärs programmering (grunderna) i en timme.

Målet med dessa evenemang, som måste äga rum från 7 till 13 december, är att visa att programmering inte är en aktivitet som är reserverad för små genier, och för detta har de flera handledning så att arrangörerna kan visa dem för barnen som deltar i Det.

Dessa handledning är vanligtvis roliga aktiviteter, av vilka många inte ens behöver en dator. Arrangören behöver inte kunna programmera, eftersom självstudierna är självförklarande och finns på dussintals språk.

För att öka överklagandet har de nu inkluderat Star Wars-karaktärer i en av aktiviteterna, något de har kunnat göra tack vare ett partnerskap med Disney. I den här aktiviteten kommer vi att se hur vi genom att organisera kodbitar kommer att kunna flytta karaktärer från filmen, något som kommer att uppmärksammas ännu mer på premiären, som kommer att äga rum samma månad.

Mark Zuckerberg och Bill Gates har redan stöttat organisationen, och nu är det Disney som gör sitt. Förhoppningsvis blir det en fullständig framgång.