Firefox berättar mer information om Hello, dess videokonferensplattform

Mozilla bestämmer sig för att klara sig utan Hello, dess kommunikationssystem, i Firefox 49

I Mozilla-bloggen publicerar de idag en artikel som förklarar mer information om dess kommunikationsplattform för videokonferenser på webben: Hallå.

Alla kommenterar projektets mål: att tillåta videokonferenser utan att behöva installera något på datorn, utan att behöva använda ett annat e-postkonto än det vi använder, utan att behöva skapa konton, med fördefinierade mötesrum … det är en mycket ambitiös mål Även om många steg redan har genomförts framgångsrikt.

Firefox Hello fungerar mellan användare som använder Firefox och identifieras med sitt Firefox-konto. När detta väl är gjort är det möjligt att skapa videochattrum och skicka länken till de personer som vi vill kommunicera med. Det är möjligt att komma åt andra sidor medan gästerna inte är inloggade.

De har förenklat samtalsprocessen, så att processen kan börja när Hello-ikonen finns i menyraden eller i personaliseringspaletten. När vi påbörjar samtalet ser vi ett fönster med självvy som väntar på gästerna. Hej-ikonen blir blå när människor anländer till char och genererar en ljudvarning.

Under de kommande veckorna, Firefox hej visas i det övre högra hörnet av Firefox-webbläsaren, vi kommer att vara uppmärksamma, men du kan redan installera den senaste versionen av denna webbläsare för att njuta av detta system.

Här är videon som visar systemet: